Mikkeli Pride, valoa ja väriä pimeään.

https://www.facebook.com/pridemikkeli/

Historianensimmäinen Mikkeli Pride kulkue lähtee liikkeelle Mikkelin torilta lauantaina 25.11.2017 klo 17
Toivomme että juuri Sinä tulet mukaan tuomaan Valon ja Värin Mikkelin kaduille, Tervetuloa.

Mikkelin Pride on vuoden pimeimpään aikaan, marraskuussa. Isot kaupungit juhlistavat Pride- tapahtumiaan yleensä keskellä valoisinta kesää. Tämä kuvaa monien seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien tuntemuksia ja asemaa myös valtakunnallisesti. Mikkeli Pride haluaa tuoda esiin sen, että Suomessa tasa-arvoisten ja yhdenvertaisten oikeuksien toteutumisessa on suuria maantieteellisiä eroja. Mikkeli on hyvä esimerkki pikkukaupungista, jossa tapahtuu tahatonta ja tahallista syrjintää sekä oman identiteetin häpeää ja piilottelua. Mikkeli Priden tarkoitus on ylpeänä tuoda VALOA ja VÄRIÄ pimeään. 
Valo – näkyvyys, kuuluvuuden ja hyväksynnän tunne. 
Väri – yksilöllisyys, moninaisuus ja yhtenäisyys. 

Tapahtumaa järjestää Savon Seta ry Xamkin yhteisöpedagogiopiskelijoiden ja vapaaehtoisten toimijoiden kanssa.

Yhteydenotot: mikkelipride@savonseta.fi 

Mikkeli Pride takes place in the darkest time of the year, in November. Big cities normally celebrate Pride mostly in the middle of the brightest season, summer. This metaphor is a fitting description of the state and feelings of many LGBTI people, by geographical location in Finland. Mikkeli Pride aims to shine a light on how equal rights and non-discrimination are geographically defined. Mikkeli is a good example of an average small town where unfortunately, intended, and unintended discrimination still exists.
Where, hiding one’s identity and feelings of shame, are, sadly, normal. The purpose of Mikkeli Pride is to proudly present LIGHT and COLOUR to the darkness. Light – visibility, belonging and acceptance. Color – individuality, diversity, unity

Wellcome to join 25th of November at 5pm, Mikkeli market squere.
Questions? write to mikkelipride@savonseta.fi